Vignet Slovenië

2 augustus 2018 in Bestemmingen, Tips voor reizigers, Slovenië & Tolwegen en -vignetten

Slovenië is een populaire bestemming onder de kampeerders. Het land is namelijk niet al te groot dus je kunt veel ontdekken in een korte tijd. Zowel voor de sportievelingen als de rustzoekers is Slovenië een ideale bestemming. Met de camper is het heerlijk rijden tussen de bergen of langs de kilometers lange kuststrook. De Slovenen zijn trots op het Triglav Nationaal Park, en zij vinden dat je tijdens je bezoek zeker eens de hoge Triglav berg moet beklimmen! Kortom Slovenië is voor de actieve natuurliefhebbers. Wanneer je in Slovenië rijd met de auto of camper, is er een vignet verplicht. Wij vertellen je alles over het tolvignet in Slovenië.

Goboony-vignet-slovenie-camper
Wat is het? 

Het vignet in Slovenië dient als bewijs dat er voor het betreffende voertuig wegenbelasting betaald is. In Slovenië is het voor alle autosnelwegen en autowegen verplicht om een Vignet te hebben. Houd er rekening mee dat er in dit land streng wordt gecontroleerd door de overheid. Rijd je zonder Tolvignet in Slovenië. dan kun je rekenen op een forse boete. Maak je alleen gebruik van de binnenwegen dan wordt er alsnog aangeraden om een vignet aan te schaffen. Vaak is het onvermijdelijk daarbij ook op een stuk snelweg te komen waar een vignet verplicht is, zonder dat dit meteen herkenbaar is aan de borden.

Een autovignet in Slovenië is verkrijgbaar bij diverse tankstations en supermarkten. Maar om daar te komen dien je gebruik te maken van de tolwegen. Gelukkig kun je net voor de Sloveense grens in Oostenrijk een vignet voor Slovenië kopen. Of bestel hem online, zo loop je zeker geen risico op een forse boete. Alle campers met een toegestane gewicht tot 3500 kilo vallen in vignet klasse 2a. Het  tolvignet in Sloveniëis verkrijgbaar als week, maand of jaarvignet. De tarieven zijn in euro’s, voor het weekvignet, zeven dagen geldig, betaal je € 15. voor een maandvignet, 30 dagen geldig, € 30 en voor een jaarvignet, veertien maanden geldig, betaal je € 110,-.

Goboony-vignet-slovenie-spiegel.Is jouw camper boven de 3500 kilo dan val je onder klasse 3 en 4. In deze klassen moet je naast het vignet ook een tolbadge kopen, deze is voor € 10,- registratiekosten online verkrijgbaar. De badge dient op de vooruit bevestigt te worden. De exacte hoogte van de tol is afhankelijk van het afgelegde traject. Via een online calculator kun je de actuele tarieven laten berekenen voor jouw camper.

Bij betaling ontvang je een aankoopbewijs het is aan te raden om deze goed te bewaren en mee te nemen op vakantie. Tijdens controle bij de grenzen kan hier wel eens om gevraagd worden. Op de grens van Slovenië en Oostenrijk ligt de Karawankentunnel die ongeveer 7,9 km lang is. Om van deze tunnel te betreden dien je tol te betalen. Deze tol zit niet in de vignetprijs inbegrepen, hiervoor dient apart betaald te worden. De kosten zijn voor auto’s tot 3500 kg € 7,20 en voor zwaardere voertuigen € 15,-

Goboony-vignet-Slovenie-autowegLeuk om te weten is dat je in Slovenië met je aankoop bonnetje voor het vignet, gratis toegang krijgt tot verschillende attracties. Zo krijg je gratis entree tot bezienswaardigheden in onder andere Lipica, Maribor, Ptuj, het kasteel van Predjama en de grot van Postojna. Zo verdien je de kosten voor het tolvignet op een leuke manier terug.

Nu weet je alles over het Autovignet in Slovenië en kan het avontuur beginnen. Ben jij op zoek naar een actieve en spannende vakantie? Wij hebben voor jouw de leukste outdoor activiteiten in Slovenië op een rijtje gezet!


Wil jij Slovenië verkennen met de camper? Boek er dan nu een bij Goboony! #LETSGOBOONY

Bekijk aanbod