Hoe jij de Speciaal tarief-functie slim in jouw voordeel gebruikt

18 november 2022 in Verhuurtips en Tips voor eigenaren

Bij Goboony heb je de mogelijkheid om jouw advertentie volledig aan te passen naar jouw wensen. Van de omschrijving tot tarieven, er zijn talloze manieren om een unieke advertentie te creëren. Eén van die manieren is de Speciaal tarief-functie. Dit is een handige functie om meer te verdienen tijdens populaire periodes én om boekingen in het laagseizoen te verhogen. Ontdek hieronder hoe je de functie helemaal naar je hand zet.

Hoe stel ik een speciaal tarief in? 

Gelukkig is dat makkelijk! Zo doe je dat precies, zo’n speciaal tarief instellen:

  1. Log in op je Goboony account
  2. Selecteer ‘Mijn Camper’ 
  3. Selecteer de advertentie waarvoor je een speciaal tarief wilt toevoegen. Als je meerdere advertenties wilt bewerken, kan je dat één voor één doen.
  4. Onder ‘Voorwaarden’, selecteer ‘Tarieven’
  5. Scroll naar beneden tot je ‘Speciale tarieven’ ziet en selecteer ‘Tarief toevoegen’
  6. Vul de naam, data en dagprijs in en sla het op.

Speciale tarieven Goboony

Voeg zoveel speciale tarieven toe als je maar wenst. Bovendien kan je ze ook wijzigen of verwijderen wanneer je dat wilt! Let op: Verhoog je prijzen niet te sterk, want dan prefereren huurders een goedkoper voertuig boven jouw camper. 

Waarom zou je zo’n speciaal tarief willen toevoegen?

1. Feestdagen

Eén van de gemakkelijkste manieren om de speciaal tarief-functie te gebruiken op Goboony is om meer te verdienen tijdens de feestdagen. In de toeristische sector is het gebruikelijk om hogere prijzen te hanteren op feestdagen, dat komt omdat de vraag dan stijgt. Doe jij dat ook? Dan verhoog je je inkomen als er voor die periode een boeking binnenkomt.

Bekijk hier de Belgische feestdagen waar je een speciaal tarief voor kan instellen.

 

2. Schoolvakanties 

Ook tijdens schoolvakanties worden vaak hogere tarieven aangerekend. In de Paas- en herfstvakantie zijn er heel veel families die samen op pad gaan. Je zou hier alleen voor de betrokken weekends speciale tarieven kunnen instellen, aangezien doordeweekse boekingen altijd moeilijker zijn, of voor de hele periode.

Bekijk hier de Belgische schoolvakanties.

 

3. Evenementen

Doorheen het jaar worden allerlei evenementen georganiseerd waar heel wat campers voor worden geboekt. Op de data van deze evenementen loont het de moeite om elk jaar een speciaal tarief vast te stellen. Zorg er wel voor dat je dit doet voordat je aanvragen ontvangt voor die periode, want anders moet je je houden aan de initiële dagprijs. Goboony beveelt ook evenementen aan in elke maandelijkse nieuwsbrief, wat een goed moment is om het speciale tarief ervoor in te stellen!

Enkele voorbeelden van evenementen:

  • F1
  • Voorjaarsklassiekers
  • Rock Werchter

Camper bij sunset

4. Lege plekjes in je kalender opvullen

Meestal gebruiken we de speciale tarieven functie om tarieven te verhogen, maar je kan de functie natuurlijk ook gebruiken om je tarieven te verlagen. 

Als je een paar gaatjes in je kalender hebt die je graag nog opvult met boekingen, overweeg dan om voor die dagen een lager tarief in te stellen. Hierdoor blijft je prijs consistent voor andere tijden, maar kun je moeilijke slots opvullen. Zo haal je het meest uit het hoogseizoen. 

Als je bijvoorbeeld een paar dagen in augustus over hebt, stel dan voor die dagen een speciaal tarief in van 75% van je gebruikelijke tarief. Dit zorgt ervoor dat ze nog gevuld kunnen geraken en je er iets extra aan verdient!

Stel ook een verlaagd speciaal tarief in voor de periodes waar er heel weinig boekingen plaatsvinden, kijk maar naar de maanden december tot februari. Het lagere tarief zorgt ervoor dat die avonturiers die wel op pad willen, naar jouw advertentie worden toegetrokken.

Of, als een boeking wordt geannuleerd, verlaag het tarief dan voor die exacte periode. Zo wordt die lege kalender toch nog last-minute opgevuld!

De speciale tarieven functie is ideaal om tarieven te verhogen of verlagen. Of belangrijker: ideaal om meer boekingen binnen te halen en dus ook een hoger inkomen. Maak zeker gebruik van deze vaak vergeten functie en begin vandaag met meer te verdienen door het instellen van speciale tarieven voor het komende jaar!