Zo vind je overal in Europa openbare douches

29 maart 2024 in Bestemmingen, Camper- en campingtips, Voor reizigers & Europa

 Zo vind je overal in Europa openbare douches 

Aaaah, het leven onderweg. Nieuwe ervaringen elke dag een ander landschap en … onfrisse oksels voor zij die geen douche in de camper hebben. Wij zoeken uit waar jij overal in Europa openbare douches vindt. Zo ga je spik en span weer de baan op! 

Openbare douche Europa camper huren mobilhome Goboony

Dwars door Europa - openbare douches in alle lidstaten

Eerst en vooral: er zijn slimme trucjes die fulltime reizigers al decennialang perfectioneren, waardoor je niet elke dag een douche hoeft te nemen, namelijk de  …

Impro-douche kit! 

Dit steek je in die kit:

Met deze items is een kattenwasje snel gebeurd. Gebruik je biologisch afbreekbare zeep, dan kom je met een kraantje of fontein al ver. Maar soms heb je eens een verkwikkende douche nodig na een lange wandeling, om het zout uit je haren te wassen of je gewoon fris te voelen. Ter land, ter zee en in de lucht, overal in Europa zijn openbare douches te vinden! 

Campings & hostels 

‘Ja duh’  hoor ik je denken. Maar je hoeft niet per se een nacht door te brengen op een camping om te kunnen douchen. Vraag aan de eigenaar of je tegen een kleine vergoeding mag douchen. Eenvoudige en succesvolle formule, zonder veel parkeerstress. Hetzelfde geldt voor hostels! 

Tankstations

In tankstations vind je niet alleen brandstof en broodjes, maar ook vaak sanitaire faciliteiten. Denk vooral aan de grote tankstations op drukke snelwegen en verkeersaders. De prijs varieert tussen € 2-15. Via Wanderermap ontdek je de meeste. 

Treinstations en luchthavens

In de grootste treinstations in Europa douche je goedkoop. Helaas is er geen overzicht, maar internationale aansluitingen zijn meestal een give-away. Ook in luchthavens stuit je op sanitaire faciliteiten, vóór de paspoortcontrole. 

Openbare douches kust europa camper mobilhome huren goboony

Hammams en openbare zwembaden


Naast zwemopportuniteiten hebben openbare zwembaden vaak ook douchefaciliteiten. Of je nu een duik hebt genomen of gewoon een snelle opfrisbeurt nodig hebt, deze zwembaden bieden een schone en toegankelijke plek om te douchen. Minder sport meer wellness? Boek een hammam en sla een babbeltje met de locals ijdens een fikse schrobbeurt. 

Tijd voor strand

Op veel stranden langs de kust van Europa vind je openbare douches. Deze zijn vaak bedoeld om het zand en zout water van je af te spoelen na een dagje zonnebaden en zwemmen. Houd er rekening mee dat sommige stranddouches alleen beschikbaar zijn tijdens het hoogseizoen. Gebruik enkel biologisch afbreekbare zeep! 

Jachthavens

De meeste jachthavens beschikken over douches voor bezoekers en bemanning. Ga na bij de havenmeester of je, mits een kleine vergoeding, gebruik mag maken van de faciliteiten. Zoek via Google op Jachthaven of Yacht club met je locatie aan. 

Goedkope fitnessketens

Verblijf je lang in één land? Overweeg dan een maandabonnement bij een goedkope fitnessketen. Naast het verbeteren van je conditie bieden ketens zoals Basic-Fit in België en Nederland, Fit4Less in het Verenigd Koninkrijk en McFit in Duitsland, Oostenrijk en Polen toegang tot douchefaciliteiten als onderdeel van je lidmaatschap.

Geen zin om te zoeken? Je elke dag opfrissen zonder om een camping te moeten staan? Dan boek je toch gewoon een camper mét douche.