Met de camper naar Oktoberfest

31 augustus 2022 in Bestemmingen, Camper- en campingtips, Tips voor reizigers & Duitsland

Vanaf de eerste zaterdag na 15 september tot het eerste weekend van oktober kun je genieten van een van de grootste volksfeesten ter wereld: het Oktoberfest! Een onmisbaar bierfestijn, maar helaas is het niet altijd eenvoudig om een overnachtingsplek te bemachtigen. Hotels zijn vaak al maanden van tevoren volgeboekt en de prijzen vliegen over de kop. Daarom komen steeds meer bezoekers met de camper naar Oktoberfest! 
Goboony met de camper naar Oktoberfest

Met de camper naar Oktoberfest

Ga jij dit jaar ook met de camper naar Oktoberfest? Dit zijn onze tips voor camperplaatsen voor een zorgeloos bezoek aan Oktoberfest met de camper! Vind je het leuk om je bezoek aan Oktoberfest te combineren met een roadtrip door de rest van Duitsland? Bekijk deze 3 mooie camperroutes door Duitsland

Camperplaatsen München 

Kom je met de camper naar het Oktoberfest in München? Dan is het goed om te weten dat het niet is toegestaan om met de camper direct naast het feestterrein te kamperen. Sowieso geldt er in het gebied rondom het evenemententerrein Theresienwiese een absoluut parkeerverbod voor kampeerders en in de overige delen van de stad is het verboden om met de camper voor meerdere dagen langs de straat te staan en te overnachten. Gelukkig zijn er genoeg campings, camperplaatsen en campingterreinen in de omgeving met een goede verbinding naar het Theresienwiese. 

  1. Campingplatz München Thalkirchen

Midden in de natuur, langs de rivier Isar, en toch op steenworp afstand van de stad ligt Campingplatz München Thalkirchen. Het is misschien niet de mooiste camping dat je ooit zult bezoeken, maar het is een prima overnachtingsplek tijdens je bezoek aan het Oktoberfest. De camping heeft een goede verbinding met het openbaar vervoer naar het centrum van München. Stap op bij metrostation Thalkirchen en stap uit bij de Goetheplatz. Vanaf hier is het nog maar een klein stukje lopen naar het feestterrein. 

  1. Oktoberfest-Camping München 

Oktoberfest-Camping München is een grote pop-up camperplaats die speciaal voor het Oktoberfest wordt opgezet. De camping heeft een restaurant, een kleine supermarkt en ligt op slechts 100 meter van de metro die je in een paar haltes (circa 20 minuutjes) naar het centrum van München brengt. Ideaal! 

  1. Campingplatz München-Obermenzing 

Ga je op Campingplatz München-Obermenzing staan, dan sta je helemaal dichtbij het Oktoberfest. In de nacht slaap je je roes uit op een lekker plekje onder hoge bomen en overdag ben je met de bus in mum van tijd bij tramhalte Untermenzing, die je direct naar de Hacker Brug rijdt. Vanaf hier volg je een menigte van lederhosen en dirndl richting de Wiesn. 
Goboony met de camper naar Oktoberfest

Camperplaatsen Hannover

Hannover organiseert al jaren het op twee na grootste Oktoberfest van Duitsland. Kortom: een ideale uitvalsbasis om jouw Oktoberfest te spenderen! Daarnaast is een groot voordeel van het Oktoberfest in Hannover vieren, dat je geen uren hoeft te rijden vanuit Nederland of België. 

  1. Wohnmobilstellplatz Hannover-Nord

Gloedje nieuw in Hannover-Noord: Wohnmobilstellplatz Hannover-Nord. Een camperplaats met een oppervlakte van maar liefst 1500m2, dus een plekje vinden moet hier vast lukken! Ook niet geheel onbelangrijk: je vindt een OV-halte vlakbij, dus zo kun je lekker makkelijk op en neer naar het feestterrein. Mocht je op de terugweg een beetje willen ontnuchteren, dan kun je ook nog lopen, want de afstand tot het centrum is slechts 3,5 kilometer. 

  1. Arnumer See

Arnumer See is een grote camping dat is voorzien van aparte camperplaatsen. De camping is gelegen aan een klein, maar prachtig meer en op slechts 12 kilometer van het centrum! Je kunt kiezen uit een camperplaats aan het meer (hallo uitzicht!) of een beetje verstopt, zodat je lekker in stilte en zonder overenthousiaste buurtjes je kater kunt uitzitten. 

  1. Parksee Lohne

Ook Parksee Lohne is gelegen aan een meer, omgeven door natuur, en biedt ruime camperplaatsen. Het centrum van Hannover bevindt zich op zo’n 14 kilometer. Op de camping zelf zijn meer dan genoeg plekjes om even lekker te relaxen onder de bomen, strandvolleybal te spelen, te minigolfen of een potje tafeltennis te spelen. Een welkome afwisseling na een dag bier hijsen? 

  1. Am Grossen Garten

Am Grossen Garten ligt op slechts 4 kilometer van het centrum, dus beter kan bijna niet! Je fietst zo naar de binnenstad, maar lopen kan natuurlijk ook als je een beetje sportief bent aangelegd. Op het tweede deel van de parkeerplaats staan geen parkeermeters, dus kun je gratis met je camper staan (hier vind je trouwens meer gratis camperplaatsen in Duitsland)! Dat is nog eens leuk feest vieren. Zorg er wel voor dat je een beetje op tijd bent met het zoeken van een plekje, anders grote kans dat alles vol staat natuurlijk. 

Dus pak je spullen in (vergeet je lederhosen of dirndl niet!), huur je favoriete camper en ga lekker feest vieren op Oktoberfest. Helemaal perfect, want op deze manier heb je niet alleen je vervoer, maar ook gelijk je overnachting geregeld. Viel spass!