De naam 'Goboony'

30 mei 2016 in Over Goboony en Over Goboony

Iedereen is altijd nieuwsgierig waar de naam Goboony eigenlijk vandaan komt. Om dat goed uit te leggen is het leuk om iets meer te vertellen over hoe Goboony ontstaan is. Want de term 'Goboony' is namelijk een klein eerbetoon aan Nieuw-Zeeland, waar oprichters Mark de Vos en Foppe Mijnlieff elkaar ontmoet hebben. Ze hadden hier beide hun eerste camperervaring en kwamen elkaar daar toevallig tegen.  

Wat betekent de naam Goboony

Het verhaal

Op 17 november 2011 kruisten de wegen van twee Nederlanders, Foppe en Mark, elkaar aan de voet van de Mount Fox Glacier in Nieuw Zeeland. Foppe was met zijn gezin naar het Noorden aan het trekken en Mark ging met zijn gezin zuidwaarts. Ze raakten aan de praat en na een halve dag koffiedrinken en het aan elkaar uitwisselen van tips over de mooie camper plekjes in het land was het voor ieder tijd om verder op avontuur te gaan, niet wetende dat zij elkaar 4 jaar later wederom zouden ontmoeten om met elkaar een bedrijf te starten. In Nieuw Zeeland is de verslaving aan de vrijheid van de camper begonnen. 

Omdat het campervirus voor Mark en Foppe in Nieuw Zeeland ontstaan is, vonden ze het leuk om een naam te verzinnen waar een verwijzing naar het land in zat. Natuurlijk spreekt men in Nieuw Zeeland gewoon Engels, maar zoals in ieder land wordt er ook veel gebruikgemaakt van 'slang', uitspraken die alleen locals goed begrijpen. 'In the boonies' is zo'n Nieuw-Zeelandse uitspraak, en het betekent eigenlijk 'in the middle of nowhere'. Het is zelfs zo dat dit woord een eigen camper term heeft opgeleverd: 'boondocking'. Dat betekent dat je je camper in de middle of nowhere parkeert, en gewoon gebruik maakt van alle faciliteiten die je eigen camper te bieden heeft.

Voor Mark en Foppe is dit de essentie van camperen: je eigen vrijheid kiezen. Want met een camper zit je nergens aan vast en kun je gaan en staan waar je wilt. Je kan langer blijven op de mooie plekjes en snel weer vertrekken als het tegenvalt.

Met dit idee zijn zij Goboony gestart, om iedereen die vrijheid van een camper te laten ervaren. Let's Goboony!