De 5 beste windsurfspots van Europa

8 augustus 2017 in Bestemmingen en Europa

In deze blog vertellen we je alles over de windsurfspots van Europa. Windsurfen kan je vakantie net iets specialer maken, omdat het een goede combinatie is van actief zijn en genieten. Ben je benieuwd welke plekken in Europa nou het allerleukste zijn om te gaan windsurfen? Lees dan snel verder!

 

Windsurfspot 1: Tarifa (Spanje)

Tarifa is de absolute hoofdstad van Europa als het over windsurfen gaat! Vanuit de hele wereld komen surfers naar deze Spaanse stad om te komen surfen. Tarifa is zo populair omdat hier altijd een sterke wind staat, die ook nog eens uit twee richtingen komt. Uit het oosten waait de levante, die meestal een windkracht van tussen de 6 en 8 km per uur heeft. Deze wind zorgt ook voor zonnig weer en windsurfen met zonnig weer is natuurlijk wel zo lekker. De wind die uit de andere richting komt is de poniente. Deze wind is minder sterk, voert koele lucht aan en zorgt voor hoge golven. Over een strook van zestig kilometer vind je in Tarifa verschillende windsurfspots, waardoor je dus altijd wel een goede spot zult vinden. Mocht je het windsurfen even zat zijn, bezoek dan het het mooie historische centrum. Strijk in de avond neer op een van de vele terrasjes of begeef je in het bruisende nachtleven. Een beter bestemming voor je windsurf vakantie in Europa kun je bijna niet vinden!  

vijf leukste windsurfspots van europa tarifa

 

Windsurfspot 2: Cascais (Portugal)

Portugal is een echt surfwalhalla! Een van de beste plekken om te gaan windsurfen is Cascais en dan vooral het strand Praia do Guincho, dat ten noordwesten van Cascais ligt. Je hebt hier mooie golven dankzij de wind die vanaf de Atlantische Oceaan komt. Houd er wel rekening mee dat Praia do Guincho vooral geschikt is voor windsurfers met veel ervaring omdat de golven super hoog zijn. Deze windsurfspot heeft ook al eens de Wereldkampioenschappen Windsurfen gehuisvest. Ook als je niet iedere dag wilt windsurfen is Cascais een fijne vakantiebestemming. De Portugezen zullen je met open armen ontvangen! Geniet van de combinatie van actief zijn, luieren op de mooiste stranden en lekker eten in één van de vele restaurants!

vijf leukste windsurfspots van europa cascais

 

Windsurfspot 3: Het Gardameer (Italië)

In Italië vind je vele mooie windsurfspots. Je hebt er lange kilometers kustlijn en veel meren. Het Gardameer is een van de bekendste van die meren en ook een fantastische bestemming voor je windsurf vakantie. Het Gardameer is niet alleen geschikt voor ervaren windsurfers, maar ook beginnelingen kunnen hier goed terecht. De ervaren windsurfers kunnen aan het begin van de middag hun hart ophalen omdat er dan een stevige wind staat. Later op de dag gaat de wind een beetje liggen, waardoor dan de beginnende surfers goed kunnen oefenen. Verder kun je rondom het meer heerlijk ontspannen in de zon en tijdens een verkoelende duik in het meer heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Even geen zin meer in het water? Rondom het meer is nog veel meer te doen! Bewonder de mooie dorpjes en grote pleinen en strijk neer op de ontelbaar vele terrasjes om te genieten van al het lekkers dat de Italiaanse keuken te bieden heeft.

vijf leukste windsurfspots van europa Gardameer

 

Windsurfspot 4: Viganj (Kroatië)

Als je op windsurf vakantie wilt gaan, is Kroatië een van de beste bestemmingen. Bij veel stranden in Kroatië kun je surf benodigdheden huren en er zijn veel windsurfscholen, waardoor ook beginners hier op de juiste plek zijn. Een van de bekendste windsurfspots in Kroatië is Viganj. Viganj ligt in het midden van een smal kanaal en daarom waait de wind twee keer zo hard als op andere plekken langs de Adriatische kust. In de ochtend kunnen de beginners goed de tijd nemen om te oefenen, maar later in de middag neemt de wind toe. Het moment voor de ervaren windsurfers om hun skills te showen! Zoek je als ervaren windsurfer nog meer uitdaging? Houd dan de weerberichten goed in de gaten! Als er een storm op komst is, kan het zijn dat er een sterke voorwind waait en als avontuurlijke surfer, moet je dat eigenlijk wel meegemaakt hebben. Houd je zelf niet zo van surfen, maar vind je het wel leuk om te kijken? Ieder jaar is Viganj het decor voor een van de surfwedstrijden van de open Kroatische Kampioenschappen! Als je na al dat surfen even tot rust wilt komen, zoek dan naar de fijne zandstranden die op het schiereiland Peljesac, waar op Viganj ligt, te vinden zijn.

vijf leukste windsurfspots van europa viganj

 

Windsurfspot 5: Silvaplana (Zwitserland)

Silvaplana ligt op 1800 meter en is daarmee een van de hoogstgelegen windsurfspots van Europa. In de middag waait er vaak een harde wind die erg geschikt is voor ervaren surfers. Aan het Silvaplanameer ligt ook het dorpje Sils, hier is het vaak wat rustiger en er zijn minder golven. Voor de echte beginners is het aan te raden om in de ochtend te gaan, want dan is de wind nog zwakker. Iedere zomer vinden er in Silvaplana vele watersport evenementen plaats zoals het surfspektaktel Engadinwind, de Engadiner Surf Marathon en de Zwitserse zeilkampioenschappen Optimist. Ben je een echte sportieveling die naast windsurfen ook nog van andere activiteiten houdt? In de omgeving van silvaplana is het ook fijn wandelen en mountainbiken! Wil je liever even rustig aan doen? Grijp dan een hengel en gooi een lijntje uit.

vijf leukste windsurfspots van europa SilvaplanaBen jij gek op windsurfen en wil jij deze windsurfspots graag eens bezoeken? Huur dan een camper bij Goboony! Zo heb je niet alleen een mooie bestemming maar is de reis naar de surfspots toe ook een leuke belevenis! #LETSGOSURFING