De 20 mooiste camperplaatsen in Nederland

26 maart 2024 in Bestemmingen, Camper- en campingtips, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Nederland

In Nederland zijn er meer dan genoeg mooie camperplaatsen om je camper neer te zetten en volle bak op standje genieten te gaan! Voordat je overweldigd raakt in de zoektocht naar een geschikte camperplaats, hebben wij alvast het werk voor je gedaan en een top 20 van de mooiste camperplaatsen in Nederland voor je samengesteld (per provincie!). Het enige wat jou nu nog te doen staat? In die camper te stappen en er lekker op uit te trekken! Geniet ervan.
Goboony mooiste camperplaatsen Nederland camper campings

De 20 mooiste camperplaatsen in Nederland

  1. De Lemeler Esch Natuurcamping (Overijssel)

In het rustgevende Overijssel ligt natuurcamping de Lemeler Esch. De perfecte plek om de Lemelerberg en het Vechtdal te ontdekken. De camping biedt yoglesjes aan, maar je kunt ook een plons nemen in het buitenbad, je laten vermaken rondom het verhalenvuur of met een sloep of fluisterbootje de rivieren de Regge en de Vecht verkennen. Daarnaast liggen de camperplekken lekker centraal en ben je van alle gemakken voorzien: dichtbij de winkel, een zwembad, een boscafe en speelmogelijkheden voor de kinderen. Wat wil je nog meer? 

  1. Landgoedcamping Het Meuleman (Overijssel)

Landgoedcamping Het Meuleman is voorzien van een grote zwemvijver met, houd je vast, een privéstrand. Dat wordt genieten! Heb je kleine kindjes? Dan stelt het je vast gerust als ik je vertel dat de plekken goed zicht hebben op de zwemvijver en het strandje. Zo kun je de boel goed in de gaten houden! Daarnaast is de omgeving ook niet mis: ontdek Lutterzand, een uitgestrekt natuurgebied vol dennenbomen en heidevelden. 

  1. Camperplaats De Wekker (Noord-Brabant)

In het Noord-Brabantse Reusel, vlakbij de grens met België, vind je een heerlijk rustige camperplaats. Camperplaats De Wekker is omgeven door groen en verschillende wandel- en fietsroutes. Ook mooi meegenomen: deze camperplaats is hartstikke gratis! 

  1. Campercamping Blij Venneke (Noord-Brabant)

Als je op zoek bent naar een echte campercamping, maar wel lekker kleinschalig, dan ben je bij Campercamping Blij Venneke aan het juiste adres! Er is plek voor 25 campers, met allemaal een eigen gazonnetje en tuin. Zie je jezelf hier al staan? Op loopafstand van de camping vind je een heerlijk uitgestrekt bosgebied, maar ook het gezellige Brabantse dorp Eersel. Strijk neer op een van de vele terrasjes en geniet van de echte Brabantse gezelligheid! 
Goboony mooiste camperplaatsen Nederland camper campings

  1. Camperplaats Dagstrand Seurenheide (Limburg)

Vanaf Dagstrand Seurenheide duik je regelrecht het echte vakantiegevoel in. De camperplaats is namelijk omgeven door zowel de Maas als het natuurgebied De Maasduinen. Dat leent zich natuurlijk perfect voor wat rustgevende uitstapjes naar de natuur! Daarnaast ligt het Limburgse Well vlakbij, in 2010 verkozen tot het leukste dorp van Limburg. Dus volgens mij kun je je lol niet op vanaf deze camperplaats! Je kunt gebruikmaken van het water, het toilet en ‘s zomers is er een bakkertje die dagelijks verse broodjes komt brengen. 

  1. Fietsers & Camper Camping Heiderust (Limburg)

In Noord-Limburg vind je Fietsers & Camper Camping Heiderust, een knusse camping waar je het aan niets zal ontbreken. In totaal telt de camping 30 verharde camperplekken, omgeven door groen èn met vrij uitzicht! Daarnaast vind je op de camping een camperservicestation, verwarmd sanitair, een koelkast en vriezer, gratis internet, oplaadpunten en een overdekte fietsenstalling (ook met oplaadpunten). Ik zei het toch; het zal je hier aan niets ontbreken! Veel bezienswaardigheden in de omgeving liggen trouwens ook gewoon lekker op loop- en fietsafstand. Denk aan Kasteelhoeve d’Erp in Baarlo, rivier de Maas en natuurlijk Venlo. 

  1. Aquacamping en Jachthaven De Rakken (Friesland)

Ga je met de camper naar Friesland, dan ga je hoogstwaarschijnlijk voor een uniek plekje aan het water. Daar staat Friesland immers bekend om! Ik kan je alvast verklappen: dan zit je op Aquacamping en Jachthaven De Rakken helemaal goed. De camping heeft namelijk een eigen jachthaven waar je zo met je campertje aan kunt schuiven, en ook nog eens op steenworp afstand van het gezellige dorp! Huur overdag een kajak of zeilbootje en ga lekker het water op en bekijk aan het einde van de dag vanuit je camper hoe de zon achter de horizon zakt. 

  1. Stadscamping Vitaloo (Friesland)

Stadscamping Vitaloo heeft een nogal ongebruikelijke, maar onwijs toffe locatie (vooral op warme zomerdagen!): de camping ligt namelijk op het terrein van een zwembad. Er is plek voor zo’n 18 campers en de camperplekken zijn gedeeltelijk voorzien van stroom en waterpunten. Ga lekker zwemmen in het zwembad (duh), pal voor de deur van je camper, of breng een bezoekje aan Bolsward. 
Goboony mooiste camperplaatsen Nederland camper campings

  1. Campings Stadspark Groningen (Groningen)

Camping Stadspark Groningen ligt, de naam verklapt het al een beetje, direct aan het Stadspark in Groningen. Ideaal, want in slechts een paar minuutjes sta je op de Grote Markt en kun je lekker de gezelligheid opzoeken of een terrasje pakken. Ondanks de centrale ligging, voelt de camping heel groen aan en is er voldoende gelegenheid om lekker in de omgeving te wandelen. 

  1. Camperplaats Emmen (Drenthe)

Pak de Hunebed Highway richting Drenthe en zet je camper op een van de tien plekjes van Camperplaats Emmen neer. Verwacht niet al te veel, want er zijn verder geen voorzieningen aanwezig op deze camperplaats. Maar voor de locatie en omgeving is het absoluut de moeite waard om hier een nachtje te slapen! Vooral als je zin hebt om Emmen te verkennen of lekker wilt gaan wandelen en/of fietsen in de omgeving. 

  1. Camping Erkemederstrand (Flevoland)

Camping Erkemederstrand is een natuurcamping met een aparte campercamping én met speciale aandacht voor honden! De camping ligt op loopafstand van een drie kilometer lang strand, dus als je trouwe viervoeter mee gaat kan hij heerlijk uitrazen. Blijf je wat langer en wil je wat meer van de omgeving zien? Dan kun je een rondje om het Veluwemeer maken, Zeewolde bezoeken of een mooie wandeling of fietstocht maken in de natuurgebieden het Horsterwold of het Hulkesteinse bos. 
Goboony mooiste camperplaatsen Nederland camper campings

  1. Kampeerterrein De Zeven Linden (Utrecht)

Deze centraal gelegen camping is heerlijk ontspannen en van alle gemakken voorzien. Kampeerterrein De Zeven Linden is onderdeel van boswachterij de Vuursche. Verwacht verharde camperplaatsen, omgeven door bos en heidevelden. Maar je hoeft gelukkig niet een hele wandeling door het bos af te leggen als je iets wilt eten of drinken, er is namelijk een minishop, terras en snackbar op het kampeerterrein aanwezig. Bezoek het bosbad de Vuursche, op loopafstand van je camperplaats, of channel your inner prins of prinses in Kasteel de Haar of Paleis Soestdijk. 

  1. Camping de ReCreatie (Utrecht)

Gelegen op de altijd mooie Utrechtse Heuvelrug vind je deze prachtige camperplaats, een van mijn favoriete campings in de omgeving Utrecht: Camping de ReCreatie. De camping ligt midden in de bossen, maar de eigenaresse van de camping omschrijft de boel als een dynamisch dorpje waar creatievelingen samenkomen. In het ‘dorpshuis’ op de camping kun je werken, lekker ontspannen, gezellig kletsen met een campinggenoot of een yogales volgen. Sfeertje hoor!

  1. Kaasboerderij De Simonehoeve (Noord-Holland)

Als je Noord-Holland zegt, zeg je de kaasmarkt (en ik kan het weten, want ik kom er vandaan!). Daarom moest Kaasboerderij De Simonehoeve wel in dit rijtje opgenomen worden. Ze beschikken over 10 camperplaatsen waar je overdag gratis plaats mag nemen, mits je iets in de kaaswinkel koopt. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zou me dat dus geen twee keer laten zeggen! Je kunt er ook handgemaakte klompen en andere lokale souvenirs scoren of neem om een rondleiding door de kaasboerderij. Het centrum van Volendam ligt slechts 2 kilometer verderop.

  1. Kampeerterrein “Het Bos Roept!” (Noord-Holland)

Alleen de naam al, Kampeerterrein “Het Bos Roept!”, geeft een goede indruk van wat je kunt verwachten. Bos! Groen! Natuur! Je kampeert hier letterlijk tussen de egels, vossen, uilen en als je geluk hebt, kun je zelfs reeën spotten. Een heerlijke plek als je zin hebt in een nature getaway en je even goed wilt ontprikkelen van de drukte en de verplichtingen van thuis. 
Goboony mooiste camperplaatsen Nederland camper campings

  1. Camping De Grevelingen (Zuid-Holland)

Op de grens met Zeeland ligt Camping De Grevelingen, een heerlijke grote camping vlakbij het Grevelingenmeer. Dat biedt mogelijkheden voor de watersporters en surfers onder ons! Maar wat ik persoonlijk echt een pluspuntje van deze camping vind, is dat ze regelmatig wijnproeverijen, bingoavonden en kampvuurtjes organiseren. Ook de camperplaatsen zijn top: comfortabel en met voldoende privacy. Leuk om je bezoekje aan deze camping te combineren met een uitstapje naar Rotterdam, Zeeland of het strandje nabij de camping. 

  1. Landgoed Camping Hoeve Batenburg (Zeeland)

Voor de zee- en strandliefhebbers is dit echt een gouden tipje: Landgoed Camping Hoeve Batenburg in Ellemeet/Noordwelle. Vanaf deze camperplaats heb je uitzicht op de duinen en het strand ligt op loopafstand. Hoe perfect! 

  1. Stadscamping Zeeland (Zeeland)

Richting Zeeland om het iconische Middelburg te bezoeken? Dan moet je beslist je camper op Stadscamping Zeeland neerzetten. Vanaf de camping ben je namelijk al binnen een kwartiertje in het stadshart! Ik zeg best of both worlds, want de camping ligt ook nog eens op slechts een kwartier van het strand van Walcheren. Ondanks dat dit een stadscamping is, is het een rustige camping met veel natuurelementen. 
Goboony mooiste camperplaatsen Nederland camper campings

  1. Camping RCN de Jagerstee (Gelderland)

Camping RCN de Jagerstee is echt een parel van een camperplaats. Je staat hier namelijk in het hart van de Veluwe, met camperplekken in het bos. Geen zorgen, op het speciale camperveld heb je een vlakke en verharde ondergrond. Ideaal dus! Daarnaast is er ook een camperservicestation en zelfs een openluchtbad aanwezig, zodat het je aan niets hoeft te ontbreken. Kleine tip van mij: huur een fiets op de camping en breng een bezoekje aan Paleis het Loo. Magisch! 

  1. Camperplaats Kasteel Doornenburg (Gelderland)

We gaan er met een knaller uit, want we eindigen dit lijstje met een camperplaats bij een kasteel! Camperplaats Kasteel Doornenburg is zelfs helemaal gratis. Er zijn verder geen voorzieningen, maar als je je camperdeur opent, kijk je wel mooi op het middeleeuwse kasteel uit. Hoe romantisch! Een bezoekje aan het kasteel brengen is natuurlijk uitgesloten, maar je kunt ook heerlijk wandelen in de omgeving nabij Fort Pannerden. Say no more! 

Heb je zelf (nog) geen camper? Huur dan een camper! Daarna is het tijd om een of meerdere van bovenstaande mooiste camperplaatsen in Nederland uit te testen. Bekijk ook deze top 10 gratis camperplaatsen in Nederland