BioLite Campstove 2: je telefoon opladen door middel van een kampvuur!

25 november 2022 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

Wil je buiten koken op een zelfgemaakt vuurtje en door de warmte je telefoon opladen? Met de BioLite Campstove 2 is dat nu mogelijk! Deze gadget zorgt ervoor dat je met wat takjes (dus zonder gas) een vuurtje maakt en ondertussen je elektrische apparaten op kunt laden door de opgewekte energie. Erg milieuvriendelijk dus!Goboony BioLite Campstove 2 telefoon opladen kampvuur

Door de BioLite Campstove 2 heb je super snel een warm vuurtje zonder dat je vervuilende brandstoffen hoeft te gebruiken. Op dit vuurtje kan je buiten koken, maar het kan ook dienen als sfeervuur om ’s avonds bij op te warmen. De hitte van het vuur zorgt ondertussen voor bruikbare elektriciteit en zo kun je dus je USB-oplaadbare apparaten van stroom voorzien.

Deze gadget is niet al te zwaar (1 KG) en van goed formaat om te vervoeren (21x 13x 20cm). Volgens BioLite moet het vuurtje ongeveer twintig minuten branden om een uur met een iPhone 4s te kunnen bellen. Een liter water zou na 4,5 minuut gekookt zijn, maar dit is wel afhankelijk van de kracht van het vuur. Voor een goed vuurtje heb je ongeveer 46 gram hout nodig, dit zijn dus maar een paar takjes!
Goboony BioLite Campstove 2 telefoon opladen kampvuur

Maar hoe werkt dat dan?

Heel interessant allemaal, maar hoe gaat het in z’n werk? Nou, dan komen we bij het technische verhaaltje.. Uit het vuur ontstaat restwarmte en dit wordt omgezet in energie. De Campstove bevat hiervoor een thermo-elektrisch element. De energie die vrijkomt wordt opgeslagen op de interne accu en daarmee wordt vervolgens de ventilator aangedreven. Deze zorgt weer voor een optimale verbranding van het hout. Zo ontstaat er meer hitte en dit betekent dat er meer energieomzetting is en je je voedsel sneller kan bereiden. Dus.. Volg je het nog?

En wat betaal je dan voor dit grapje? Er zit inderdaad wel een aardig prijskaartje aan. Je betaalt zo’n €150 voor de BioLite Campstove 2. Máár dan heb je wel een onwijs duurzaam én innovatief kampeergadget, waar je ook nog eens veel bekijks mee trekt.