10 leuke en handige cadeaus voor reisliefhebbers

8 december 2022 in Tips voor reizigers en Tips voor eigenaren

Het vinden van het leuke en handige cadeaus voor reisliefhebbers kan soms een uitdaging zijn. Er is onwijs veel te vinden, maar soms is het goed om te bedenken waar iemand écht iets aan zal hebben. Dit zijn 10 leuke en handige cadeaus die iedere reisliefhebber van oor tot oor laat grijnzen! 

10 leuke en handige cadeaus voor reisliefhebbers

Wij hebben een lijst samengesteld met ideeën en inspiratie voor de beste cadeaus voor reisliefhebbers, onderverdeeld in handige categoriën om je te helpen de juiste keuze te maken. We hebben ook een korte lijst opgesteld met dingen die je moet overwegen voordat je een beslissing maakt. 

Dingen die je moet overwegen voordat je een cadeau kiest

 • Hoe vaak gaat deze persoon op reis? Wat is zijn/haar favoriete bestemming?
 • Hoe reist deze persoon graag? Bijvoorbeeld met de auto, de camper of het vliegtuig? Hoeveel ruimte heeft deze persoon voor extra spullen aan boord? 
 • Hoeveel extra gewicht kan het voertuig waarmee deze persoon reist dragen? 
 • Moet het geschenk worden opgeborgen wanneer het niet in gebruik is of moet het geschenk ook buiten het reizen om gebruikt worden? 
 • Moet het geschenk regelmatig worden opgeladen? 

Nu het praktische deel in kaart is gebracht, laten we eens kijken naar wat cadeau-ideeën voor reisliefhebbers. Goboony cadeaus reisliefhebbers kerstcadeaus camper

Cadeau-ideeën voor camperliefhebbers

Camperliefhebbers behoren vaak tot de groep mensen die een praktisch geschenk erg kunnen waarderen, geloof ons (we spreken uit ervaring!). Toch betekent praktisch en bruikbaar niet automatisch voor de hand liggend en saai. Hier zijn een paar cadeau-ideeën voor camperliefhebbers die helpen bij het het verbeteren van hun reiservaring. Handig!

 1. Ophangbare toilettas voor op reis

Iedereen die ooit op een camping heeft gestaan, weet hoe het is om naar het sanitairgebouw te lopen en je halverwege te realiseren dat je iets cruciaals bent vergeten. Wees dit jaar de redder in nood en doe een ophangbare toilettas voor op reis cadeau! We raden aan om een exemplaar te kiezen met veel vakjes en een stevige ophanghaak (en misschien met een kleine spiegel aan de binnenkant). Je gebruikt het een keer en daarna is de ophangbare toilettas onmisbaar op reis. 

 1. Navigatiesysteem

Misschien is dit niet het meest glamoureuze cadeau ooit, maar een navigatiesysteem is misschien wel hèt perfecte cadeau voor iemand die veel tijd on the road doorbrengt. Nooit meer ruzie over kaartlezen! 

 1. LED-lantaarn

Vakantiegangers die graag met de camper op pad gaan weten als geen ander dat een zaklamp of verlichting niet mag ontbreken op de paklijst. Een LED-lantaarn is daarom een geweldig cadeau voor iedere camperaar. Om het warme sfeertje helemaal af te maken, is het extra leuk om voor een vintage design te kiezen. Afhankelijk van de instelling die je kiest, gaat een LED-lantaarn gemiddeld zo'n 80 uur mee. Sommige examplaren hebben een micro-USB, zodat je de lantaarn makkelijk kunt opladen. Zo hoeft de persoon aan wie je dit cadeau geeft nooit in het donker te staan! 

Praktische cadeaus voor avonturiers

Op avontuur gaan is het mooiste wat er is (volgens ons dan), maar het is natuurlijk ook fijn om wat comfort te hebben tijdens het beleven van die avonturen, zoals tijdens het sterren kijken, zonnebaden, bij het kampvuur zitten of wanneer je in bed kruipt op een koele zomeravond. Hier zijn een paar praktische cadeau-ideeën voor avonturiers! 

 1. 12V elektrische deken

Dit is het perfecte cadeau voor een avonturier die ervan geniet om na een lange dag avonturen beleven het liefst warm en knus zijn of haar bed in kruipt. Lekker in foetushouding onder de wol! Of in dit geval: onder de elektrische deken. We raden alleen niet aan om die elektrische deken urenlang aan te laten staan, maar de beste producten zijn veel zuiniger op batterijen dan je zou denken. Een elektrische deken van circa 100 amps kan iemand ongeveer 20 uur warm houden.

 1. Reishangmat

Reishangmatten hebben de afgelopen jaren een lange weg afgelegd. Ooit zagen ze eruit alsof je er zo doorheen zou kunnen vallen, maar tegenwoordig zijn reishangmatten van veel duurzamere stoffen gemaakt. Daarnaast zijn de meeste examplaren vandaag de dag gemakkelijk op te zetten, goed te onderhouden en zeer comfortabel! Je hebt vaak niet eens een boomvriendje nodig om ze veilig op te kunnen hangen. 

 1. Koffiepercolator

Heb jij een koffieverslaafde avonturier in je leven? Dan is dit het perfecte cadeau! Een koffiepercolator is van roestvrij staal gemaakt en makkelijk schoon te houden. En omdat je geen wegwerpfilters nodig hebt, draag je ook je steentje bij aan de planeet. Ook leuk om dit cadeau te combineren met een te gekke Goboony mok. Onze geïsoleerde mokken houden je koffie de hele ochtend warm. 
Goboony cadeaus reisliefhebbers kerstcadeaus camper

Bijzondere cadeaus voor reisliefhebbers die alles al hebben 

Ken jij zo'n reiziger die eigenlijk alles al heeft? Geen zorgen, we’ve got you covered. 

 1. Vleermuisdetector 

Een vleermuisdetector is het perfecte cadeau voor iemand die alles al heeft, want wedden dat deze persoon dit nog niet heeft? Vooral erg tof voor de natuurliefhebbers onder ons! Deze draagbare gadget zet de ultrasone oproepen van vleermuizen om in hoorbare geluiden. Sommige van de meer geavanceerde modellen zijn nogal prijzig, maar er zijn al goede starterskits beschikbaar voor ongeveer 50 euro. 

 1. Volkswagen T2 LEGO set

Zoek een reisliefhebber, bij voorkeur iemand die gek is op roadtrips maken in retro busjes, die geen LEGO set van een Volkswagen T2 zou willen hebben. Helaas is het niet meer mogelijk om zo'n set nieuw te kopen, maar er zijn genoeg websites waar je een vintage exemplaar kunt vinden. Hoe tof?! 

 1. Goboony merchandise 

Wist je dat Goboony ook merchandise verkoopt? Van camping essentials tot aan 100% katoen t-shirts en truien, comfortabel en makkelijk te dragen. Onze items zijn gemaakt voor tijdens het rijden, hiken of wanneer je lekker gaat ontspannen op de camping! Daar maak je gegarandeerd iemand blij mee. 

 1. Boek vol reisinspiratie

Er zijn zoveel prachtige reisboeken op de markt, voor iedere reisliefhebber is er wel wat wils. Denk aan boeken boordevol ideeën voor de mooiste roadtrips, de meest bijzondere plekken om te overnachten, de leukste plekjes om buiten de gebaande paden te gaan, de meest indrukwekkende reisfoto's en nog veel meer. De keuze is reuze!Goboony cadeaus reisliefhebbers kerstcadeaus camper

Bonus: geef een camperreis cadeau!

Het àllerbeste cadeau voor een reisliefhebber is natuurlijk, jawel, een reis! Doe je favoriete mensen een camperreis cadeau met de Goboony giftcard. Jij kiest het bedrag en zij kiezen het avontuur. Iedere giftcard is twee jaar geldig vanaf aankoop en kan worden gebruikt voor iedere camper op ons platform. Er is geen minimale besteding vereist. 

Hopelijk heb je nu genoeg inspiratie voor een passend cadeau opgedaan. En onthoud: het perfecte cadeau is een cadeau dat hun tijd op reis nog leuker, comfortabeler, avontuurlijker en interessanter maakt.