Veilig online

Als je via Goboony reserveert gaan betalingen via ons beveiligde systeem en worden deze niet vrijgegeven aan de andere partij voordat de reservering daadwerkelijk is begonnen. Goboony heeft ook een privé-berichtensysteem voor reizigers en verhuurders en profielverificaties zodat je degene met wie je een transactie doet beter leert kennen en zo de mogelijkheid krijgt om bepaalde verdachte inhoud te ontdekken.

Om fraude te voorkomen raden wij ten zeerste af om betalingen buiten Goboony om te regelen. Alle legale betaling vinden plaats op onze website. Verbreek meteen alle communicatie met de afzender als je op Goboony een bericht ontvangt met de vraag om een betaling buiten Goboony te doen.

Het is essentieel om je communicatie en transacties alleen op Goboony te laten plaatsvinden. Het is praktisch onmogelijk voor ons om je te kunnen helpen als de transactie offline gebeurt en we er geen bewijs van hebben.

Om je account veilig te houden moet je voorzichtig met vreemde links in berichten van andere gebruikers omgaan. Zelfs van degenen die je kent, omdat hun accounts kunnen zijn aangetast. Als je vermoedt dat je een zogenaamd "phishing"-bericht hebt ontvangen meld dit dan onmiddellijk aan Goboony en stop direct de communicatie met de afzender.

Om je telefoonnummer te verifiëren ga je naar Profiel Bewerken en klik je vervolgens op telefoonnummer toevoegen.
Nadat je je telefoonnummer hebt ingevoerd klik je op verifiëren via SMS.
Je ontvangt vervolgens een sms met hierin een code. Neem deze code over en klik vervolgens op verifiëren.

Verificaties zijn een manier om je Goboony profiel aan andere persoonlijke informatie over jou te verbinden, zoals bijvoorbeeld Facebook, Google+, e-mailadres en je rijbewijs.

Door verificaties bevorderen we het vertrouwen en kunnen we jou helpen om te beslissen aan wie je wilt verhuren of van wie je wilt huren.