Wielrenroutes in Europa

23 januari 2018 in Bestemmingen en Europa

Wielrenroutes in Europa zijn er in overvloed. We hebben hier zoveel verschillende landschappen dat je iedere keer weer iets nieuws kunt ontdekken. Lekker met de wind door je helm een berg af racen of lekker toeren door de bossen, het kan allemaal! Je kunt natuurlijk altijd gaan voor een fietstocht op de Alpe d’Huez, maar in deze blog geven we je nog veel meer inspiratie voor wielrenroutes in Europa.

Goboony Wielrenroutes Europa

Fietstoertocht op de Isle of wight

Deze fietstoertocht op de Isle of Wight is de tocht voor de diehard fietsliefhebber die wel houdt van een beetje fanatiek doen op vakantie. Op het eiland kun je een 100 km lange fietstocht maken. Je fietst over het eiland en bent daardoor continu omringd door de woeste zee. Voel de frisse wind in je gezicht en proef de zilte smaak die het achterlaat op je lippen. Vergeet onderweg niet om je heen te kijken. Je kunt onderweg allerlei vogels en andere dieren spotten. Maak de tocht zelf of doe mee aan de officiële fietstoertocht die ieder jaar gehouden wordt. Je kunt trouwens het eiland makkelijk bereiken vanaf southampton, dus rijd je met je camper daar heen en maak dan de overtocht voor deze mooie fietsroute.

De La Flèche de Wallonie

La Flèche de Wallonie is een fietstoertocht voor racefietsers. De tocht begint in het plaatsje Spa dat vooral bekend staat om haar circuit en als plaats voor well-being en professionele massages. Ieder jaar in mei is de fietstoertocht La Flèche de Wallonie. De tocht heeft vier verschillende afstanden van 81 km tot en met 219 km. In Spa kun jezelf ook mooie routes fietsen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Ardennenroute, een tocht van 85 km rondom Spa. Ook kan je bij de VVV terecht voor een groot aanbod aan fietsroutes. Vergeet na al die inspanning niet om ook een bezoekje te brengen aan een van de openbare spa’s. Na al dat fietsen mag je jezelf wel even extra verwennen met een goede massage, om je benen weer te laten ontspannen!

Goboony Wielrenroutes Europa

Novi Colli Italië

Novi Colli (dat letterlijk negen heuvels betekent) is een jaarlijks terugkerend sportevenement in Italië. Het evenement start in het dorpje Cesenatico, de thuishaven van beroemde wielrenner Marco Pantani. De tocht staat open voor zowel professionele als amateurwielrenners. Je kunt kiezen uit twee verschillende afstanden, 130 km en 200 km. Het is een populaire tocht met zo’n 11.000 deelnemers. Ook staan er veel supporters langs de kant, waardoor het fietsen extra leuk wordt! De route is heuvelachtig en onderweg heb je spectaculaire uitkijkpunten over de zee!

Fietselfstedentocht

Harstikke leuk natuurlijk, al die fietstochten door de bergen, maar ook in ons eigen kikkerlandje zijn er vele fietstoertochten voor racefietsers. Wat dacht je bijvoorbeeld van de fietselfstedentocht! Ieder jaar op tweede pinksterdag giet it oan in Friesland. De winters mogen dan al jaren tegenvallen, met dit alternatief voor de elfstedentocht op schaatsen kun je alsnog je stempeltjes van de tocht der tochten verzamelen. Het publiek is gezellig, de sfeer onder de fietsers is goed en iedere wielerfanaat zou deze tocht eens moeten doen!

Goboony Wielrenroutes Europa

Peloponnesos

Denk jij als fanatieke fietser dat Griekenland alleen voor mensen is die graag dagen lang niks doen op het strand? Je hebt het helemaal mis! Het Griekse eiland Peloponnesos is heel geschikt voor een fietstocht. Ga op pad om de vele schatten uit de Klassieke Oudheid te verkennen, bezoek Olympia, de plek waar de Olympische Spelen duizenden jaren geleden hun oorsprong vonden en maak onderweg genoeg stops om te genieten van de verrukkelijke Griekse keuken!

Fietsen op Sardinië

Als je aan het maken van een fietstocht denkt, denk je waarschijnlijk niet direct aan Sardinië, maar het eiland is juist heel geschikt voor zowel fanatieke als minder fanatieke fietsers. Fiets langs de zandstranden en rotskusten en ontdek de overblijfselen van het mijnbouw verleden. Trakteer jezelf onderweg op een paar culinaire hoogstandjes als sebádas, gefrituurde deegbakjes met geitenkaas en honing, en fregola, een pastasoort geïnspireerd op arabische couscous. Naast fietsen, moet je ook de rest van het eiland gewoon zien! Niet alleen de verschillende dorpjes en stadjes zijn mooi, je kunt ook de avonturier in je tevreden stellen door te gaan hiken of met een gids aan coasteering te doen. Op Sardinië is van alles te doen!

Bijna al deze plekken en tochten zijn te bereiken over land. Door een camper te huren bij Goboony ben je in ieder geval voorzien van vervoer en een plek om te overnachten. Zo hoef je na een zware tocht nooit ver te reizen om in de avond heerlijk te relaxen! #LETSGOBIKING

Bekijk aanbod