Ontdek Praag met de camper

22 november 2016 in Bestemmingen en Tsjechië

Op zoek naar inspiratie voor je volgende campertrip? Zoek niet verder! Wat dacht je van een bezoekje aan het prachtige Praag? De route naar Praag brengt je langs mooie pareltjes, en eenmaal in Praag aangekomen zijn er genoeg campings waar jij met je camper terecht kunt! Ideaal om zo gemakkelijk de stad te verkennen en gewoon met je camper te kunnen reizen.

Bruggen in Praag camper huren Goboony

Camperroute naar Praag

Het begint allemaal met de route naar Praag. Waar begin je met rijden? Vertrek je vanuit het Zuiden (Zuid-Nederland of België) dan kun je het beste via Zuid-Duitsland rijden (A3). Neem dan de route langs Frankfurt, Wurzburg, Nurnberg en de grensovergang bij Waidhaus/Rozvadov. Vertrek je vanuit het Noorden van Nederland, dan kun je het beste via Noord-Duitsland (A14) rijden. Dan kun je het beste langs de plekken Osnabrück, Hannover, Leipzig en Dresden naar de grensovergang bij Usti nad Labem.

Je kunt natuurlijk altijd je route langer maken en eventueel ergens in een stad overnachten. Zo maak je er gelijk een leuke stedentrip van!

Camperplaatsen in Praag

Eenmaal in Praag aangekomen wil je natuurlijk een fijne plek voor je camper hebben. Niet alle campings zijn namelijk campervriendelijk. Ook is het natuurlijk handig te weten welke voorzieningen er zijn. Wij selecteren alvast twee fijne camperplaatsen in Praag waar jij terecht kunt met je camper:

Camping Sokol Praha
Via deze camping kun je met het openbaar vervoer naar het centrum of kun je met een busje vanaf de camping in het centrum worden afgezet. Lopend is deze camping helaas net te ver buiten het centrum. Verder zijn er ook speciale fietsroutes beschikbaar om zo de stad te leren kennen.  

Voorzieningen bij Sokol Praha:

 • Speciale voorzieningen voor camperaar
 • Honden zijn toegestaan (wel aangelijnd)
 • Buitenzwembad (130 vierkante meter)
 • WiFi (tegen betaling)
 • Sportterrein
 • Snackbar en restaurant

De camping heeft ook een eigen website die je in meerdere talen kunt bekijken.
Let op! Sokol Praha is alleen geopend van 1 april tot en met 31 oktober.

Camping camperplaats Praag camper huren Goboony

Triocamp
De camping is op een half uur afstand (met openbaar vervoer) van het centrum van Praag. Er zijn verschillende excursie programma's die je kunt opvragen bij de receptie.

Voorzieningen bij Triocamp:

 • Geschikt voor campers die groter zijn dan 8 meter en meer dan 4 ton wegen
 • Honden zijn toegestaan (wel aangelijnd)
 • Buitenzwembad (26,5 vierkante meter)
 • Sportterrein en speelterrein
 • Snackbar en restaurant

Deze camping is het hele jaar door geopend!

In ons volgende blog lees je tips over wat je allemaal kunt doen in Praag!
PS: bekijk gelijk ons aanbod campers die je kunt huren.

Bekijk aanbod