Hoe je makkelijk geld kunt besparen op de Europese tolwegen

15 februari 2016 in Tips voor reizigers en Tolwegen en -vignetten

makkelijk geld besparen op tolwegen in europa

In deze blog hebben we voor jullie een aantal tips op een rijtje gezet hoe je zo goed mogelijk over de Europese tolwegen kunt rijden. Als je met de camper op reis gaat krijg je er hoe dan ook mee te maken en dan is het fijn om goed voorbereid op vakantie te gaan.


# Op de site viamichelin bereken je makkelijk de tolkosten van de campervakantie

De website laat verschillende routes zien naar de eindbestemming die jij hebt ingevuld met de daarbij behorende kosten van de tolwegen. Verschillende wegen kennen namelijk andere toltarieven. Het kan dus in je voordeel zijn om een paar kilometer met de camper om te rijden, zodat je minder tolkosten hebt.

# Toltarieven betalen met creditcard of contant geld

Besluit je toch over de tolwegen te rijden, zorg dan wel dat je een creditcard bij de hand hebt en wat contant geld hebt liggen in de camper. Dit klinkt misschien heel logisch, maar soms vergeten vakantiegangers dit op een handige plek in de camper te leggen.

# Tolkosten berekenen voor de campervakantie

Het voordeel van het vooraf berekenen van toltarieven is dat je niet voor verrassingen komt te staan. Met behulp van online routeplanners bereken je makkelijk hoeveel geld je kwijt bent aan tolwegen. De tolwegen van Europa kunnen soms best prijzig zijn en het is goed om dit mee te nemen in de begroting van je campervakantie.

# Koop vooraf een wegenvignet: Zwitserland en Oostenrijk

Een vignet is een sticker die je op de voorruit van de camper plakt en in landen als Zwitserland en Oostenrijk verplicht is. Hoewel je bij de grensovergang bij Zwitserland een vignet kunt aanschaffen, raden wij aan om deze voor je vakantie al te bestellen. Dit scheelt namelijk een hoop tijd en geld. Op de site van de ANWB kun je de vignetten online bestellen.

# Onderweg tolkosten berekenen met behulp van een smartphone

Apps zoals het Nederlandse (support your locals!) Peago (zowel voor Android als iOS) helpen je onderweg de tolkosten in kaart te brengen en alternatieve camperroutes aan te bieden. Het is mogelijk om vooraf de kaart en de route te downloaden, zodat je hier ook offline gebruik van kunt maken (dataroaming wordt wel steeds goedkoper, maar is nog steeds erg prijzig). De peage berekenen is op deze manier ontzettend makkelijk.

Zijn wij volgens jullie de goude tip vergeten? Laat het ons dan weten, dan zetten we jouw tip er meteen bij!

BewarenBewarenBewarenBewaren

Bekijk aanbod