Guus en Sandra 3 maanden on the road - Geluk is.. Je eigen camper

15 maart 2019 in Ervaringen en Camperreisverhalen

Vrijdagmorgen, zittend aan het ontbijt. Ik kijk mijn man aan en kan mijn lachen niet bedwingen. Verbaast vraagt hij wat er is. “Die grote grijns gaat natuurlijk niet meer weg tot en met morgen?!” zeg ik tegen hem. Dat kan hij inderdaad niet ontkennen. Blij als een klein kind, want morgen gaan we onze camper ophalen.

De grote dag

6.15 uur, de wekker gaat. Het lijkt wel een gewone werkdag. Niets is minder waar. Vandaag is de grote dag… 7.13 uur zitten we in de trein op weg naar station Heerhugowaard. De NS zou de NS niet zijn, als onze aansluitende trein in Utrecht 10 minuten vertraagd is. Voor ons komt dit perfect uit, want hierdoor kunnen we twee cappuccino scoren, voordat we verder reizen. Uiteindelijk komen we zonder vertraging aan op het eindstation. Thanx NS, deze reis was top voor ons!

Als echte Limburgers hebben we Limburgse vlaai meegenomen. Deze valt bijzonder goed in de smaak bij de verkopers. Nadat er nog wat dingen afgehandeld zijn, is het echt zover. Als twee blije guppies gaan we op pad met onze camper. Op naar de zee, want zo vaak zien we die niet. De zee is heel wild, de schuimkoppen staan op het water en het schuim waait over het strand. Ondertussen worden wij gezandstraald. Toch maar geen strandwandeling. Wel even proosten in een strandtent op onze aankoop. We wrijven het zand tevergeefs van ons gezicht, het zit zelfs tot in onze oren. Om en om rijden we naar huis, volop genietend van de camper, het uitzicht en onze blije koppies. Horde twee voor onze sabbatical is genomen!

Goboony geluk eigen camper proosten

Klusje hier, klusje daar

Sinds we de camper kochten, zijn we flink aan het klussen. Hij verdiende wel wat aandacht. Alles wordt aangepakt. Van grondig schoonmaken tot technisch onderhoud. Van schilderen tot nieuw dashboard. We kwamen erachter dat het dashboard rot was. Rot?! Ja, rot! Hoe dan? Nou, de rubber van de voorruit was in al die jaren gekrompen. Perfect gaatje voor de regen om naar binnen te glippen. Tja, het dashboard dacht daar iets anders over (net als wij;) ). Inmiddels ligt er weer een strak dashboard in. Wel bijzonder trouwens om de motor te zien als je achter het stuur zit. Maar die herrie… ai, dat vinden onze poezelige oortjes niet zo fijn. Dus toch maar een nieuw dashboard, extra geluiddempend en geïsoleerd. Als we het doen, doen we het goed;).

De kastjes zijn gepimpt, waardoor het veel lichter oogt. Om nog meer te shinen, vervangen we alle lampen door led-verlichting. En zo wordt de camper iedere keer een stukje mooier!

Aftellen maar…

Vanaf begin dit jaar zetten we om en om een vinkje op onze aftelkalender. Eerst leek er geen einde aan te komen, nu vliegen de weken voorbij. Iedere dag blazen we een soort kaarsje uit op de taart, totdat alle kaarsjes uit zijn en het grote feest kan beginnen. Voor ons is dit pure voorpret. Wij moeten wel stokoud worden, want mensen met voorpret leven langer ;)!

Goboony geluk eigen camper aftelkalender

Twee blije

Ieder vrij uur klussen we verder aan de camper. Er moet even het een en ander afgemaakt worden, want hij gaat nog naar de garage voor wat onderhoud. Zoals altijd schieten we lekker op. Het is stralend weer en wat een pech voor ons dat we vandaag moeten rijden met de camper;). Er moet namelijk een of ander motorreinigingsgoedje door de motor geblazen worden. Tja, dat kan alleen als je er mee rijdt.

Hoppa, twee blije springen de camper in en rollen maar. Onderweg even tijd voor een (te) frisse picknick aan de Maas, met Limburgse vlaai! Vlaai op, snel weer opwarmen in ons huis op wielen. Je denkt nu misschien; hallo, je hebt een camper, dan kun je ook binnen eten.

Dat is zeker waar, maar er ligt geen kussen meer in, zelfs de zittingen zijn eruit (klussen, weet je nog;) ). En om nou in een opbergvak te zitten… Dan liever (te) fris buiten.

Rustig tokkelen we terug. Hoe blij kun je worden van een ritje met je camper…

Goboony geluk eigen camper

Volgende keer… ultiem camper testweekend!  

Volgende artikel / Vorige artikel 

Wil jij ook op camper avontuur? Neem eens een kijkje bij ons camper aanbod

Bekijk aanbod