De deeleconomie is hot!

10 april 2018 in Persberichten en Over Goboony

Bezit wordt steeds vaker gedeeld met elkaar. Een prachtige ontwikkeling die de Nederlandse economie op zijn kop heeft gezet. De opmars van Airbnb betekende het begin van het delen in Nederland. Een hotel wordt steeds vaker ontweken en een auto hoef je ook niet meer te kopen. Zelfs je avondmaaltijd kun je ophalen bij iemand in jouw straat. Op veel online platforms wordt het delen van goederen makkelijk gemaakt voor de consumenten. Steeds meer mensen hebben het begrip ‘deeleconomie’ wel eens gehoord, maar wat is het eigenlijk?

Goboony deeleconomie is hot

Delen doe je niet voor jezelf

Als je iets met een ander deelt, dan doe je dit niet voor jezelf. Je vind het belangrijk dat je anderen ook laat genieten van jouw goederen. Denk hier aan een maaltijd die je kookt voor iemand die hier ‘s avonds even geen tijd voor heeft, of een auto die je leent aan iemand die deze niet kan betalen. Delen maakt gelukkig en is uiteindelijk ook goed voor je portemonnee. Een avondmaaltijd kun je namelijk al voor 5 euro verkopen via thuisafgehaald.nl. Op deze website kun je jouw maaltijden aanbieden zodat hier meerdere mensen van kunnen genieten, want weggooien is immers zonde!

Delen is ook leuk! Zo ontmoet je de mensen die bij jou in de wijk wonen door de Peerby App. Hier kun je gereedschap lenen van bijvoorbeeld de buurman. Zo spreek je elkaar sneller en leer je elkaar kennen doordat je spullen met elkaar deelt.

Delen is gezond

Delen is ontstaan doordat verschillende mensen in de samenleving het zonde vinden dat er zoveel geproduceerd wordt. Veel van deze geproduceerde spullen worden heel weinig gebruikt en dit is zonde. Om dit tegen te gaan, willen veel mensen hun producten delen via het internet. Dit delen zorgt ervoor dat er niet onnodig veel geproduceerd hoeft te worden en zo wordt het milieu ook nog een handje geholpen.

Het klinkt allemaal heel makkelijk en dit is het ook! De deelplatforms ontzorgen aanbieder en vrager door zo veel mogelijk voor hen te regelen en voor deze service vragen veel platforms een kleine vergoeding.

Goboony is delen van vrijheid

Bij Goboony vinden we het zonde dat er veel campers worden geproduceerd, terwijl ze vaak wel 11 maanden per jaar stil staan. Bij ons kun je jouw camper delen met mensen die net zo gek zijn op reizen met de camper, maar geen camper aan willen of kunnen schaffen. Gemakkelijk en snel maak je een advertentie aan op de website en zo kun je de camper verhuren. Het delen van je camper wordt door Goboony zo makkelijk mogelijk gemaakt. Dit doen wij door jou te helpen waar je dit nodig hebt. Zo kun je een test advertentie aanmaken om te kijken hoe het precies gaat.

Het verhuren van jouw camper kan er voor zorgen dat jij al jouw kosten terugverdient en misschien nog wel meer. Verhuur je camper bij Goboony en deel het geluk van vrijheid!

Motoshare deelt de vrijheid

Ook op een motor ben je vrij om te gaan waar je wilt. Als de lente eraan komt, dan gaan veel motor fanaten de weg op voor een heerlijk dagje touren. Motoshare snapt dit gevoel van vrijheid en wil dit delen met Nederland.

Via dit platform kun je goedkoop en All-risk verzekerd een motor huren van een particuliere eigenaar! Deze verzekering sluit Motoshare voor jou af zodat je hier niet bij na hoeft te denken. Je kunt een account aanmaken en terecht bij betrouwbare verhuurders die volledig gecontroleerd zijn door Motoshare. Maak een afspraak met de verhuurder, doe vervolgens de betaling en geniet van een onbezorgd dagje op de motor.

Deel dus niet alleen je camper via ons platform, maar ook nog veel meer dingen via alle mogelijk wegen! #Sharethefreedom #Letsgoboony